Top Verborgen plaatsen Misschien vindt u schimmel

vindt u schimmel

Informatie over hoe verborgen schimmels in onze huizen ons ziek kunnen maken, is goed gedocumenteerd door de media en aannemers die de kost hebben om schimmel uit gebouwen te verwijderen. We verwachten allemaal dat schimmel op de vochtige en donkere plaatsen in onze huizen op de loer ligt, zoals in kelders of kruipruimtes. Maar er zijn nog veel meer plekken waar schimmel in uw huis kan groeien, waar u misschien nooit achter komt, tenzij u een beetje onderzoek doet. Laten we een paar van de plaatsen bekijken waarop schimmelsporen kunnen gedijen, zodat u weet waar u op moet letten.

1. Vensterbanken

We besteden niet vaak veel tijd aan het onderzoeken van onze vensterbanken, maar ze zijn een uitstekende plaats om schimmel te laten ontstaan ​​en verspreiden. Vensterbanken worden vaak blootgesteld aan vocht door condensatie en ze krijgen alleen een fatsoenlijke luchtstroom tijdens de zomermaanden als de ramen open zijn. Het vuil dat zich ophoopt in de groeven van de vensterbanken levert waardevolle spijs en ze kunnen snel groeien.

Vensterbanken
Om schimmel in uw vensterbanken te voorkomen, moet u ramen naar beneden vegen wanneer u veel condensatie ziet en regelmatig de vensterrails verwijderen om de voedselbron van de vorm te verwijderen.

2. Zolder

Als u enige vorm van waterlekkage in uw kamer heeft, is de kans groot dat schimmel op uw zolder kan groeien. Het stof dat zich opstapelt op zolder in combinatie met weinig luchtstroom, is een perfecte omgeving voor het succes van sporen.
Controleer regelmatig uw zolder op schimmel en zorg ervoor dat er luchtroosters zijn om de circulatie naar het gebied te bevorderen. Als u daklekken heeft, laat ze dan onmiddellijk repareren. Het is het beste om uw dak regelmatig te laten inspecteren om eventuele lekken op te vangen voordat ze een ernstig probleem veroorzaken, en vooral na een hevige regenbui of ander bar slecht weer ..

3. Tapijten en kussens

slaapkamer

Vocht van betonnen vloeren of natte kruipruimtes kan gemakkelijk zijn weg vinden naar je tapijt en uiteindelijk naar het tapijt. Als u huisdieren heeft die af en toe een ongeluk op het tapijt hebben, kan dit de kans vergroten dat schimmelsporen daar groeien. Als uw tapijt vreemd begint te ruiken of vochtig lijkt, is het helaas te laat – schimmel is waarschijnlijk al aan het groeien.
Het lijkt de eenvoudigste manier om schimmelgroei op tapijt of opvulling te voorkomen, ongeacht het vochtgehalte, is om het tapijt schoon te houden. Vuil moedigt schimmelgroei aan, zoals we hebben ontdekt. Door minstens één keer per week stofzuigen en uw tapijten regelmatig laten reinigen, kunt u gemakkelijk voorkomen dat er sporen in uw tapijt komen.

Schimmel is op de meeste plaatsen aanwezig en soms kan het mensen ziek maken. Als u uw huis een gezonde woonruimte wilt houden, moet u deze plaatsen controleren op mogelijke problemen. Gelukkig zijn oplossingen eenvoudig te bereiken met een beetje toewijding en opleiding over wat te zoeken en te reageren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.