Hoe schimmel in uw slaapkamer voorkomen

Binnenschimmel is altijd zorgelijk, maar schimmel in de slaapkamer is vooral zo omdat het vaak de meest gebruikte kamer van een huis is. Het is aan jou om jezelf te beschermen tegen blootstelling aan schimmels, of je nu eigenaar of huur bent van je huis. Het volgende artikel zal u helpen om deze belangrijke verantwoordelijkheid te vervullen.
Hoe maak ik een schimmelwerende slaapkamer?

1. Ventilatie

Verbetering van de ventilatie in belangrijke delen van uw huis is een stap in de richting van schimmelpreventie. Wanneer je elke ochtend wakker wordt, maak je er een gewoonte van om al je slaapkamerramen te openen en ze een tijdje open te laten staan.
Dit zal helpen om twee dingen te bereiken. Ten eerste heb je frisse lucht in plaats van muffe ‘nachtlucht’. Ten tweede heb je een lagere luchtvochtigheid terwijl je de kamer ventileert.

maak je
Maar als u in een zeer vochtig gebied als Florida woont, kunt u het beste op airconditioners of ontvochtigers vertrouwen. Gewoon ramen openen zal in deze gevallen niet veel goed doen.

2. Planten

Zie je vaag wit spul op je planten of plantenstelen? Het is waarschijnlijk echte meeldauw! De schimmelsporen hechten zich over het algemeen aan een jong blad. Hier kunnen ze snel ontkiemen en groeien, en zich verspreiden naar andere delen van de plant en de nabijgelegen gebieden.
Schimmel kan ook worden aangetroffen in kamerplanten. Hoewel de schimmel de plant niet beschadigt, is het onooglijk en laat het zien dat er duidelijk een probleem is. De stoffig uitziende mal wordt meestal veroorzaakt door slechte drainage, overbevarming van de plant en / of vervuilde potgrond.

3. Tapijt

Met tapijten kan uw huis er opgeruimder en aantrekkelijker uitzien. Maar wist u dat uw tapijt u ziek zou kunnen maken?
Onder het oppervlak van een tapijt zijn honderden ziekteverwekkers en allergenen te vinden. Van dierlijke uitwerpselen en huidschilfers van huisdieren tot bacteriën en schimmelsporen. Omdat vuil in wezen voedsel is voor schimmel, is het van cruciaal belang om uw tapijt schoon te houden om schimmel buiten de deur te houden.
Aanvullende schimmelpreventietips

schimmelpreventietips

Houd uw matras schoon door hem regelmatig te stofzuigen

⦁ Koop een hypoallergene matras en gebruik een waterdichte matrashoes.
⦁ Plaats slaapkamermeubilair weg van de muren, om luchtstroom mogelijk te maken en schimmelgroei te voorkomen.
⦁ Zorg ervoor dat alle kleding na het schoonmaken volledig droog is en doe ze niet weg of vouw ze niet totdat ze zijn.
⦁ Is uw slaapkamer verbonden met uw badkamer? Als dit het geval is, opent u het raam onmiddellijk nadat u gedoucht hebt. Als alternatief, laat de afzuigventilator minstens een half uur na het douchen lopen.
⦁ Houd de deur van uw slaapkamer open om de luchtcirculatie te waarborgen.
⦁ Als u in een vochtig gebied woont, gebruikt u een ontvochtiger om de binnenlucht droog te houden of uw airconditioner en plafondventilatoren regelmatig te laten werken.
⦁ Reinig en droog het gebied onmiddellijk wanneer er water in uw slaapkamer komt.
De sleutel om schimmel in uw slaapkamer te voorkomen is eenvoudig: vochtregulering. Gebruik de handige tips hierboven om potentiële probleemgebieden in uw slaapkamer te helpen identificeren en corrigeren. Als je dit doet, kun je rustig slapen als je weet dat je schimmelproblemen tot het verleden behoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.