5 manieren om schimmel op natuurlijke wijze te doden

wijze te doden

Het is niet nodig om over te schakelen op agressieve chemicaliën.

Schimmels en meeldauw zijn natuurlijke bijproducten van een vochtige omgeving – maar dat betekent niet dat u uw huis met de sporen wilt delen. In plaats van zich te wenden tot agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel of borax, om schimmel te verbannen, zijn er natuurlijke manieren om schimmels thuis te doden die uw gezin, uw huisdieren of het milieu niet zullen schaden.

Azijn

samen gebruiken

Hoewel je het kunt verdunnen met water om de scherpe geur te verwijderen, werkt azijn het beste als een schimmel-moordenaar wanneer het rechtstreeks uit een fles op het overtredende gebied wordt gespoten. Laat het een paar uur staan ​​en schrob de mal vervolgens met een borstel. Als de azijngeur u stoort, voegt u een paar druppels etherische olie toe, maar voor de rest weet u dat de krachtige geur verdwenen is wanneer u terugkeert van boodschappen doen of naar het werk gaan. Studies hebben aangetoond dat witte azijn 82 procent van de schimmelsporen doodt, evenals virussen en bacteriën. Azijn kan schimmel ook voorkomen als je het op oppervlakken spuit en laat drogen.

Tea tree olie-oplossing

Tea tree olie, hoewel effectief als een natuurlijke schimmel remover, is duurder dan sommige andere milieuvriendelijke remedies, maar slechts twee theelepels tea tree olie gemengd met twee kopjes water kan je een tijdje duren. Spuit de oplossing op de schimmelsporen maar spoel niet. Tea tree olie heeft ook een sterke geur, die binnen een paar dagen verdwijnt.
Citruszaad extract en water: In tegenstelling tot azijn en tea tree olie, heeft citruszaad extract (zoals grapefruit) geen geur. Verdun ongeveer 20 druppels extract met 2 kopjes water, meng in een spuitfles en spuit op de vorm. Net als bij de andere oplossingen, niet afspoelen.

schimmel remover
Waterstofperoxide

spuit drie procent waterstofperoxide uit een fles op het beschimmelde oppervlak en laat ongeveer 10 minuten intrekken. Boenzuiveren en vervolgens met een vochtige doek afvegen om achtergebleven schimmelsporen te verwijderen. Je kunt ook waterstofperoxide en azijn samen gebruiken en de fles vervolgens op een donkere plek bewaren (omdat licht de potentie van waterstofperoxide afbreekt).

Zuiveringszout

Gebruikt met azijn en water of alleen met water, baking soda is effectief in het verwijderen van schimmels op natuurlijke wijze. Los baking soda op in water of een oplossing van water en azijn en spuit op het oppervlak. Laat het zitten, dan schrobben en veeg met een vochtige doek. Zuiveringszout is een natuurlijk desinfectiemiddel en zeer mild, dus deze oplossing zal schimmel reinigen zonder een geur achter te laten.

Hoe voorkom je schimmel op natuurlijke wijze? Veeg vochtige oppervlakken regelmatig schoon, laat een ontvochtiger draaien (of probeer deze doe-het-zelfbenaderingen), spuit azijn op vochtige oppervlakken zoals douches als u er niet bent en let vooral op lekken. Schimmel is natuurlijk, maar niet zozeer in huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.