Op zoek naar Visarenden en Zeearenden in de Biesbosch

Natuurnieuws uit de provincie West-Vlaanderen

Op zoek naar Visarenden en Zeearenden in de Biesbosch

Berichtdoor Thomas van der Es op 07 aug 2013, 20:22

Beste forumleden, vogelaars , natuurliefhebbers,

Graag nodig ik jullie via deze weg uit voor de volgende excursie

'Visarenden en Zeearenden in de Biesbosch'

31 augustus en 8 september 2013

Staatsbosbeheer organiseert samen met rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw een vaartocht in en rondom de Biesbosch in de nazomer van 2013. Het doel is zoveel mogelijk mooie waarnemingen doen van visarenden en zeearenden. Eind augustus / begin september is verreweg de beste periode van het jaar om vele pleisterende Visarenden te treffen in het zoetwatergetijdengebied. In vorige edities van deze vaartocht werden regelmatig 7-8 exemplaren waargenomen.
In 2013 heeft ook een koppel zeearenden voor het tweede jaar op rij succesvol gebroed. Ze brachten dit jaar zelfs 2 jonge op de wereld. De afgelopen dagen worden ze regelmatig met zijn vieren bij elkaar waargenomen in het Nationaal park.
De vaartocht zal zowel de Brabantse Biesbosch als het Zuid-Hollandse deel van het Nationaal park bezoeken. Op route liggen in ieder geval diverse recent ingerichte natuurontwikkelingsprojecten zoals de Zuiderklip (500 ha) , Noordwaard (700 ha), Hilpolders (400 ha) , Tongplaat (150 ha) waar in deze periode naast arenden ook vaak veel lepelaars, zilverreigers en steltlopers te vinden zijn.

De tocht vertrekt om 7.30 vanuit Drimmelen en tijdens de vaartocht zal een uitgebreid ontbijtbuffet worden geserveerd is koffie en thee inbegrepen.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.zilvermeeuw.nl/visarend

tot dan

vriendelijke groet,

Thomas van der Es
Boswachter NP de Biesbosch
http://twitter.com/ThomasvanderEs
Thomas van der Es
Goudhaan
 
Berichten: 8
Geregistreerd op: 05 dec 2012, 18:38

Keer terug naar West-Vlaanderen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron