India

Tips voor en verslagen over natuurreizen en -excursies in het buitenland

Moderator: RBI

Re: India

Berichtdoor Sdry op 25 nov 2011, 20:09

Kochi dus, een tussenstop voor ik weer de bergen in wou. Ik had online wat info en foto's tegengekomen van de chineese visnetten die speciaal zouden zijn voor Kochi. Eens aangekomen en op rondwandel bleek het allemaal niet zo indrukwekkend. Fijner was de aanwezigheid van toch redelijk wat westere toeristen, en wat meer conversatiemogelijkheden dan het "Hello sir, what is your good name ? what is your country ?" van de nieuwschierige Indiërs.

Afbeelding

Ten zuiden van Kochi heb je de Kerala backwaters, een soort deltagebied waar je oa boottochten in kan doen, bleek niet al te duur te zijn, ik was niet echt van plan veel tijd aan de kust te spenderen maar white-bellied sea eagle en black-capped kingfisher wou ik wel zien als het even kon. Het is niet gelukt, maar het was wel een ontspannende dag.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Terug in Kochi nog wat cultuur mee gepikt, een soort dans/theater voorstelling typmisch voor zuid indië. Het was heel duidelijk buiten seizoen, we zaten met 4 mensen in een zaal bedoeld voor 200 ofzo. Maar toch werd elke dag een voorstelling gegeven.
Afbeelding

Afbeelding


Na Kochi naar Ooty gegaan voor het nabij gelegen Mudumalai National Park, ookal had ik nog geen idee hoe en vanwaaruit dat best te bezoeken viel. Na een hele dag op de bus aangekomen in Ooty, bleek dat het vrijdag was, en heel veel mensen voor het weekend de bergen in gegaan waren om de hitte te ontvluchten. Alle hotels en guesthouses zaten vol, maar uiteidenlijk toch een klein duur overprijst en vuil kamertje gevonden, maar de alternatieven waren buiten slapen of een 4 sterren hotel .. en dat zag ik ook niet zitten. Uiteindelijk ver geen oog dicht gedaan door lawaai van ratten en ander ongedierte. 'S ochtends bleken alle internetcafe's nog dicht, en heb ik mij maar bij een nogal saaie toeristische busrit aangesloten die in de loop van de dag Mudumalai NP zou aandoen.
Uiteindelijk er dan toch geraakt, overstappen op een busje van het nationaal park voor een rondrit van een halfuur. daar zit ge dan in zo een busje vol schreeuwende indiërs dat ze een spotted deer/ axis deer zien, veel vogelkijken kwam er niet aan de pas, maar toch: Aziatische olifant:tik, gaur:tik, de eerste pauw, hop, bhramaanse spreeuw, red-vented buulbuul en ergens onderweg Indische aalschover.

Afbeelding

Afbeelding

De dag nadien was ik het drukke Ooty en mijn niet zo comfortable slaapaccomodatie zo beu dat ik gewoon naar Mysore ben vertrokken in de veronderstelling dat alles dichter bij Mudumalai ook wel volzet zou zijn. Eigenlijk nogal stom achteraf bekeken want er zitten echt wel leuke soortjes.

Mysore heeft een van de meest bekende Paleizen van Indië, vooral omdat het vol gloeilampen staat. Bleek dat die enkel op zon-&feestdagen aangaan en dat ik daar juist toekwam op een zondag, gelukstreffer.
Panoramafoto in hoge resolutie
Afbeelding


Hierna ging ik naar Hampi, stond oorspronkelijk niet in men planning maar was stevig aangeraden door wat mensen onderweg, voor de vele tempelruines. Achteraf bleek het ook op gebied van natuurwaarnemingen ook de moeite.
Avatar gebruiker
Sdry
Spreeuw
 
Berichten: 444
Geregistreerd op: 04 sep 2006, 12:53
Woonplaats: Londerzeel

Re: India

Berichtdoor Sdry op 27 nov 2011, 19:03

Hampi is een klein dorpje in een gebied dat ooit de hoofdstad van een of ander keizerrijk was, er zouden meer dan 500 ruïnes van tempels en andere gebouwen te vinden zijn. Sommige hiervan zijn hersteld, anderen staan ergens in het landschap in vervallen staat (daarom zeker niet minder indrukwekkend !). Hampi is ook opgenomen in de werelderfgoed lijst van UNESCO, bijna alles is gratis toegankelijk, enkel de 3 grootste tempels vereisten een ticket, maar je kan ze met eenzelfde ticket allemaal binnen dezelfde dag bezoeken (ik denk dat het ticket 3-4 euro koste omgerekend). Alles is goed te voet verkenbaar, maar er zijn ook fietsen te huur als je wat sneller rond wil zijn of grotere afstanden doen (ik denk dat ik een halve euro betaald heb voor een hele dag, alles in indië is verschrikkelijk goedkoop naar onze normen).
Toen ik er was (begin juni) was het vrij rustig, wat indische toeristen die sommige van de nog gebruikte tempels komen bezoeken (vooral in het weekend) en enkele westerse toeristen. Afgaand op de vele guesthouses & restaurantjes moet het er in de winter (wanneer de meeste mensen Indië bezoeken) een heel stuk drukker zijn. Ik vind het eigenlijk wel leuk zo, goedkopere accomodaties, maar vooral niet te veel mensen in de ruïnes, wat de sfeer een stuk aangenamer maakt.

Afbeelding

Afbeelding

Het landschap was trouwens ook de moeite !
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bonnet makaken
Afbeelding

Afbeelding

Long-Legged Marsh Glider - Trithemis pallidinervis ?
Afbeelding

Ashy-crowned sparrow lark
Afbeelding

Oriental scarlet - Crocothemis servilia
Afbeelding

Scarlet tip - Colotis danae
Afbeelding

Ditch jewel close up - Brachythemis contaminata
Afbeelding

Afbeelding

Lined Hooktail - Paragomphus lineatus
Afbeelding

Green bea eater
Afbeelding

Sirkeer Malkoha - Taccocua leschenaultii : beest kwam naast mij in een struik zitten, en bleef mij stil zittend aanstaren, 50cm afstand ofzo.
Afbeelding

Lemon Butterfly - Papilio demoleus
Afbeelding

Libellago lineata
Afbeelding

Common silverline - Cigaritis vulcanus
Afbeelding

African Monarch - Danaus chrysippus
Afbeelding

mannetje Grizzled Pintail - Acisoma panorpoides
Afbeelding

Painted Spurfowl - Galloperdix lunulata
Afbeelding

Yellow-throated Bulbul - Pycnonotus xantholaemus
Afbeelding

Slender Skimmer - Orthetrum sabina
Afbeelding

Indian Palm Squirrel - Funambulus palmarum
Afbeelding

Yellow-billed Babbler - Turdoides affinis
Afbeelding

Red-vented Bulbul - Pycnonotus cafer
Afbeelding

Rufous Treepie - Dendrocitta vagabunda
Afbeelding

Op ongeveer 15km naar het Oosten van Hampi light het Daroji sloth bear sanctuary. Het is een droog heuvelachtig gebied dat naast de beren ook voor andere soorten geen slechte plaats is, heel wat hoenders en andere vogels. Ook Indian Hare gezien hier. Op bepaalde plaatsen worden bananen gedropt om de beren in zicht van de kijktorens te lokken.
Sloth Bear - Melursus ursinus
Afbeelding

Junonia lemonias
Afbeelding


Veder in Hampi en omgeving ook nog gezien: red rumped swallow, dusky crag martin, palmtortel, shikra, pied, common & white-throated kingfisher, blauwe & purperreiger, cinnamon bittern, indian grey hornbill, spotted owlet, black headed munia, baya weaver, indian bushlark, white-browed bulbul, common tailorbird, varaan spec,painted sandgrouse, hoopoo, asian koel, greater coucal (die laatste 2 heb ik overal in Indië wel tegengekomen), collared dove en mogelijk spot-billed duck.

Na Hampi deed ik een korte tussenstop in Gokarna aan de kust ten Zuiden van Goa. Goed voor 3 aangespoelde dolfijnen, white-bellied sea eagle ! en 3 Indian pied hornbill op de weg naar Om beach.
Avatar gebruiker
Sdry
Spreeuw
 
Berichten: 444
Geregistreerd op: 04 sep 2006, 12:53
Woonplaats: Londerzeel

Re: India

Berichtdoor Sdry op 27 nov 2011, 23:23

In Gokarna was het regenseizoen aangebroken, niet zo erg want ik stond op het punt naar Gujarat te vertrekken, Noordelijk en weg van de monsoon. En dag en half treinen later stond ik Sasan gir bij het GIR national park. Gelukkig het grootste deel van de treinritten zittend kunnen doorbrengen, soms zit de trein zo vol, dat je echt niet denkt dat er nog mensen bij kunnen. Maar aan het volgend station stappen er toch opnieuw nog meer mensen op. De ruimte die we op onze treinen hier gebruiken voor 4 mensen, word daar op drukke stukken gebruikt door 10+ mensen, familie op elkaars schoot, anderen er dicht tegenaan, en op de grond tussen de bankjes staan of zitten nog eens zoveel mensen als mogelijk. Maar het blijft wel de goedkoopste manier van reizen, voor het eerste stuk van zo een 1300km betaalde ik slechts 3€ :-D. Onderweg in Gujarat van uit de trein: black-headed ibis, black ibis, bank myna, steltkluut en grijze wouw.

Gir National park, place to be voor asiatiche leeuw , maar ook een goede luipaard populatie en wat mogelijk nieuwe vogelsoortjes.

Afbeelding

vrouwtje nilgai/blue bull
Afbeelding

Indian pitta: ik wist eigenlijk niet dat die hier zaten dus dat was wel een fijne verassing !
Afbeelding

griel, toch een paar keer gezien hier
Afbeelding

common clubtail
Afbeelding

Common Woodshrike - Tephrodornis pondicerianus
Afbeelding

Tickell's Blue Flycatcher - Cyornis tickelliae
Afbeelding

Woolly-necked Stork - Ciconia episcopus
Afbeelding

Asian Paradise Flycatcher - Terpsiphone paradisi
Afbeelding

Sambar - Cervus unicolor
Afbeelding

Indian Nightjar - Caprimulgus asiaticus
Afbeelding

Common Jackal - Canis aureus
Afbeelding

Spotted Owlet - Athene brama
Afbeelding

River heliodor - Libellago lineata , een mannetje deze keer
Afbeelding

Ashy Prinia - Prinia socialis
Afbeelding

Oriental Magpie Robin - Copsychus saularis
Afbeelding

vrouwtje Asian Koel - Eudynamys scolopaceus
Afbeelding


2 jeepsafari's gedaan die eigenlijk vrij prijzig waren als buitendlander, ongeveer 50€ per rit, wat voor mij best duur is, maar ik had dan ook niet veel reisbudget. Helaas geen leeuwen gezien (evenals de meeste andere mensen), en het daar maar bij gelaten. Ergens moet je een keuze maken, of je dieren in een dierentuin wilt gaan bekijken of in het wild, en als je voor dat laatste kiest dan hoort dit er ook bij. Buiten de jeep safari's mag je het Nationaal Park niet in, maar de gebieden rond het dorpje aan de rand van het park zijn ook zeker de moeite om wat in rond te lopen.
Verder nog gezien: varaan spec, mugger/march crocodile !, asian honneybuzard, white-eyed buzzard, spotted dove, striated heron, painted stork, little cormorant, darter, crested tree swift, wire-tailed swallows, scaly breasted munia, changeable hawk eagle, common hawkcuckoo, koolmees (iemand een idee over de ondersoort die daar voorkomt ? beest zag er wel anders uit, een stuk bleker en valer), common iora, black ibis.

Afbeelding

Afbeelding


Na sasan gir met de bus via Junagaudh en Bhuj naar Naliya waar ik had afgesproken met de mensen van het KERC (Kutch Ecological Research Center, een afdeling van de Corbett foundation).
Avatar gebruiker
Sdry
Spreeuw
 
Berichten: 444
Geregistreerd op: 04 sep 2006, 12:53
Woonplaats: Londerzeel

Re: India

Berichtdoor Sdry op 29 nov 2011, 13:35

Het verblijf bij KERC was een van de hoogtepunten van men reis, zeer vriendelijk mensen. Voor 10.000rupee daar 4 dagen gebleven met een aantal safari's, samen een programma gepuzzeld zodat ik met een minimaal aantal safari's toch vrij veel dingen zou kunnen zien, uitstekende kamers, maaltijden en gidsen. Gesitueerd in een klein dorpje (Tera) waaruit je ook te voet heel wat kan wandelen. Ik was er voornamelijk voor Indian bustard en lesser florican, maar vermoedelijk doordat de monsoon nog niet echt begonnen was waren er nog nergens lesser floricans gezien, ze niet gezien, maar wel veel ander leuks.

Indian gazelle
Afbeelding

zwarte francolijn, heel algemeen in deze regio ! Soms op de 100m een ander mannetje, op enkele meters afstand te bewonderen.
Afbeelding

Indian bustard, in totaal 5 verschillende exemplaren gezien op 2 dagen tijd.
Afbeelding

Afbeelding

Yellow wattled lapwing
Afbeelding

grijze wouw, redelijk algemeen daar
Afbeelding

een mannetje nilgai/blue bull
Afbeelding

Grey mongoose
Afbeelding

een soort Fan throated lizard
Afbeelding

indian jackal
Afbeelding

Red-vented bulbul
Afbeelding

een jonge varaan ?
Afbeelding

een verre red-necked falcon
Afbeelding

indian bush lark
Afbeelding

Barred Buttonquail
Afbeelding

Indian Courser - Cursorius coromandelicus
Afbeelding

Chestnut-bellied Sandgrouse - Pterocles exustus
Afbeelding

Comb Duck - Sarkidiornis melanotos
Afbeelding

Indian Roller - Coracias benghalensis
Afbeelding

Indian Hare - Lepus nigricollis
Afbeelding

White-naped Tit - Parus nuchalis
Hier een speciale excursie voor gedaan, bleek dat sommige mensen hier uren naar lopen te zoeken, ik had binnen het kwartier 5 ex, soms kan het ook makkelijk gaan :mrgreen: toffe beestjes !
Afbeelding

Indian Spiny-tailed Lizard - Uromastyx hardwickii
Afbeelding


Verder er ook nog gezien : mogelijke tawny eagle, grey francolin, indian fox, flapshell turle, river tern, spot-billed duck, southern grey shrike, ashy-crowned sparrowlark, silverbill, common babbler, black drongo,painted stork, spoonbill, small minivet, common woonshrike, white-eared bulbul, common monitor, yellow bittern, mogelijke streak-throated swallow, marshall iora, rock pigeon, skyks lark. Striped hyena en woestijnkat worden er ook wel regelmatig gezien, zijn een 2tal uur aan de vaste plaats van die hyena's gaan zitten maar niks gezien helaas. Heel af en toe ook waarnemingen van caracal in de regio.

Ook het dorpje zelf is best leuk om wat in rond te lopen !

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Eigenlijk wou ik in Gujarat ook nog blackbuck en onager zien. Blackbuck NP was al dicht door de monsoon, en door een gebrek aan vooruitplannen zelfs met hulp van KERC uit niemand meer gevonden die me kon gidsen voor die onagers aan de small rann of kutch. Ofschoon niet de eerste 2 dagen, en langer wou ik niet wachten want er viel nog heel wat anders te bekijken de paar weken die ik nog maar over had. Een dag en half reizen, 5 bussen later en ik stond in Jaisalmer.
Behoorlijk moe niet te veel moeite gedaan om een hotel te vinden en het eerste t beste niet dure ding binnen gegaan. Daar geinformeerd over Desert National Park en wisten ze mij te vertellen dat het ook gesloten was (kan mij nogtans niet voorstellen dat ze daar echt last hebben van de monsoon :) ). Achteraf gezien had ik mij beter op nog wat andere plaatsen geinformeerd want die mensen van het hotel zijn toch niet bepaald betrouwbaar gebleken. (Bij deze: hotel samrat in jaisalmer= vermijden). Ik wou de woestijn in, en dus mij ondanks mijn gevoelens tegen dierenuitbuiting toch maar op zo een kamelensafari ingeschreven, ook nog eens veel te veel voor betaald als ik t achteraf vergelijk met de andere deelnemers. (zeker niet meer dan 1500rupee voor 1 nacht betalen)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Vogelkijken met een verrekijker vanop een dromedaris is zo goed als onmogelijk, het duurde dan ook even voordat ik doorhad dat de vogels die ik af en toe rond zag tsjeezen blue-cheeked bee eaters waren, had die eigenlijk niet verwacht in zo een droog leeg gebied. Verder nog indian fox, raaf en een of andere gerbil 's nachts in het zand.
Jaisalmer zelf is ook niet mis, maar op een halve dag heb je t wel gezien. Hierna met de trein naar Jodhpur, de "blauwe stad" die al bij al toch ook niet zo blauw is. De oude wijken rondom het fort zijn erg leuk om eens een paar uur verdwalend in rond te slenteren en het fort zelf vond ik ook best indrukwekkend. Op de rotsen onder het fort trouwens ook vale gier.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

In het guetshouse waar ik verbleef hing een toeristische poster van een blackbuck, bleek dat die in de buurt van Jodhpur ook te vinden waren en dat ze wel iets wouden proberen organiseren. Via via kenden ze iemand met een auto die het wel zag zitten. De volgende dag er op uit, we hadden om 8h afgesproken, en tegen 10h waren we dan toch eindelijk op weg, dat ik om 1h en trein hebben moest was maar een detail, we zouden die beesten wel vinden. Wat indische gazellen, wat vrouwtjes blackbuck, maar je wilt natuurlijk ook een mannetje zien. Maar ik moest natuurlijk nog die trein halen, "no problem no problem, we will drive back very fast" was elke keer het antwoord. Net op het moment dat we echt wel terug moesten richting Jodhpur toch nog: een schitterend mannetje blackbuck ! yes 8-)

Afbeelding
Avatar gebruiker
Sdry
Spreeuw
 
Berichten: 444
Geregistreerd op: 04 sep 2006, 12:53
Woonplaats: Londerzeel

Re: India

Berichtdoor Sdry op 29 nov 2011, 15:14

Na een tussenstop in Jaipur, wat ik geen aangename stad vond Bharatpur ! Uiteraard voor het Keoladeo National Park, het regende al af maar het park stond wel nog droog, niet het beste seizoen om het park te bezoeken maar ook op dit moment valt er veel te zien. Pluspunt is dat er bijna geen bezoekers zijn, veel minder verstoring en je er urenlang in je eentje kan rondlopen zonder iemand tegen te komen. Eens binnen mag je het park niet verlaten en dan opnieuw binnen dus koop vooraf eten en drank in. Ik ben er 2 volledige dagen (10-11h/dag) in gaan rondlopen en had eigenlijk nog niet alles gezien. Beiden keren 's ochtens de eerste paar uur met een gids begonnen om wat wegwijs te raken en wat hulp te krijgen bij bepaalde soorten.

Zijn een aantal hotels dicht bij de ingang van het park, tijdens de monsoon stikt het wel van de insecten (kakkerlakken,krekels,...) dus als je daar niet tegen kan zou ik niet voor een van de goedkoopste kiezen.

Common monitor
Afbeelding

Colotis amata
Afbeelding

Brahminy starling
Afbeelding

Common Rose - Atrophaneura aristolochiae
Afbeelding

Flapshell turtle / Indian pond turle
Afbeelding

Wandering Glider - Pantala flavescens
Afbeelding

Juvenile Dusky Eagle Owl
Afbeelding

Afbeelding

Yellow-crowned Woodpecker - Dendrocopos mahrattensis
Afbeelding

Asian Openbill - Anastomus oscitans
Afbeelding

Sarus Crane - Grus antigone
Afbeelding

Greater Coucal - Centropus sinensis
Afbeelding

Large Hawk Cuckoo - Hierococcyx sparverioides
Afbeelding

Collared Scops-Owl - Otus bakkamoena
Afbeelding

White-breasted Waterhen - Amaurornis phoenicurus
Afbeelding

Common Eggfly - Hypolimnas bolina
Afbeelding

Rose-ringed Parakeet - Psittacula krameri
Afbeelding

vrouwtje (kan je zien door het gele oog) Black-necked Stork - Ephippiorhynchus asiaticus
Afbeelding

Red-wattled Lapwing - Vanellus indicus
Afbeelding

aasgier
Afbeelding

Shikra - Accipiter badius
Afbeelding

Wheeling Glider - Tramea basilaris
Afbeelding

Anax guttatus
Afbeelding

Ik had ook gehoopt op jungle cat, maar alleen sporen gevonden. Andere soorten die ik er zag: sambar, spotted deer, nighai, jackal, grey mongoose, indian hare, rhesus makaak,everzwijn, rat snake, brown-headed barbet, wooly-necked stork, rufous treepie, black drongo, pied cuckoo, pied bushchat, eagle spec, lesser whisteling duck, grean bee eater, black rumped flameback, darter, asian koel, spot billed duck, grey francolin, indian grey hornbill, hoopoe, indian roller, white-throated kingfisher, spotted owlet, common moorhen, yellow-footed green pidgeon, laughing dove, griel, pied starling, common sandpiper, little egret, indian pond heron, cattle egret, grey heron, indian robin, indian magpie robin, black headed ibis, junglecrow, common myna, bank myna, ashy prinia, jungle babbler, red rumped swallow, red vented bulbul, white-cheeked bulbul,bronzewinged jacana, collared dove, huismus, housecrow, comb duck, little cormorant.

Op een avond ook buiten het park met een gids gaan zoeken naar cotton pygmy goose en painted snipe, beiden niet gevonden.

Op 20km van Bharatpur ligt Fatehpur sikri, een oude mongoolse stad die bij het Indisch werelderfgoed geclassificeerd staat. Beetje te druk naar mijn zin, en de indische geschiedenis is zo uitgebreid dat ik toch al lang alles door elkaar sloeg, in een half uurtje op hoogtempo het complex even bezocht en dan verder naar Agra.

fathepur sikri
Afbeelding

Agra doe je natuurlijk aan voor de Taj Mahal ...
Afbeelding

Afbeelding

Eigenlijk had ik na Agra graag nog de Chambal river bezocht voor gangesdolfijn, gariaal en skimmers, maar de bekende lodge daar was dicht, en ik vond ik niet echt een goed alternatief. Bovendien 2 Duitse meisjes leren kennen en dan maar samen met hun de trein naar Varanassi genomen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bhopal Rock shelters (unesco werelderfgoed, maar door de nogal afgelegen locatie nauwelijks bezocht)
Afbeelding

De rest van de reis was niet meer zo natuur georiënteerd, vooral nog wat mensen bezocht die ik wou ontmoeten.

Goa
Afbeelding

little skink ?
Afbeelding

Long-nosed Tree Snake - Ahaetulla nasuta
Afbeelding

Nigger - Orsotriaena medus
Afbeelding

Badlapur
Afbeelding

Common Pierrot - Castalius rosimon
Afbeelding

Indian Flying Fox
Afbeelding

Afbeelding

Ergens in de noordelijke Western Ghats - iemand die genus/soort kan zeggen ?
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Sanjay Gandhi National Park bij Mumbai
Afbeelding

Afbeelding

Bradinopyga geminata
Afbeelding

Veel vlinders en libellen in Sanjay Gandhi NP, zouden ook redelijk wat luipaarden zitten die vaak het park uitkomen om straathonden te pakken. Zouden ook "tribal people" in het park wonen die af en toe eens mensen overvallen. Er is een pendelbusje van de ingang naar de rotstempels, maar op de terugweg had ik geen zin daar op te wachten, of te betalen en dus gewoon te voet door het park teruggegaan. Aangesproken door zo een forest guard in uniform die vroeg wat ik daar helemaal alleen liep te wandelen, wou hij eigenlijk dat ik terug ging om op de bus te wachten. Ben gewoon doorgestapt en mij daar verder niks van aan getrokken, kerel liet mij gaan dus zo onveilig zal het daar ook wel niet zijn.

Dit was het dan. Ik heb hier zelf al met veel plezier heel wat reisverslagen gelezen, dus bij deze eens vanuit het schrijven standpunt.
Laatst bijgewerkt door Sdry op 29 nov 2011, 20:15, in het totaal 1 keer bewerkt
Avatar gebruiker
Sdry
Spreeuw
 
Berichten: 444
Geregistreerd op: 04 sep 2006, 12:53
Woonplaats: Londerzeel

Re: India

Berichtdoor Free op 29 nov 2011, 18:15

Man, man. Prachtig verslag !
Avatar gebruiker
Free
Buizerd
 
Berichten: 2580
Geregistreerd op: 07 apr 2003, 19:20
Woonplaats: Kuurne, Belgium

Re: India

Berichtdoor janus op 29 nov 2011, 22:09

het woord "zalig" is hier wel op zijn plaats!
Avatar gebruiker
janus
Bosuil
 
Berichten: 2162
Geregistreerd op: 05 aug 2004, 09:02
Woonplaats: Belgium

Re: India

Berichtdoor RBI op 29 nov 2011, 22:37

Afbeelding
mooie foto van een lelijk beest ! memorabel
erg onderhoudend verslag, India blijft in de kleren plakken, nietwaar
Avatar gebruiker
RBI
Buizerd
 
Berichten: 4530
Geregistreerd op: 14 apr 2003, 19:06
Woonplaats: Belgium

Re: India

Berichtdoor mat op 30 nov 2011, 12:26

Onderhoudend verslag,
ik heb genoten!

Mat
mat
Pimpelmees
 
Berichten: 30
Geregistreerd op: 10 jun 2009, 18:26

Re: India: sneeuwluipaard en tijgers.

Berichtdoor Kristof op 20 nov 2013, 12:57

Mag ik jullie warm maken voor een foto-avond over India, zoektocht naar het sneeuwluipaard in Ladakh en tijgers in centraal-India. Relaas van een reis eind 2012.

Dit gaat door op op zaterdagavond 14 december om 20u.
Locatie: OC 't Zonnerad (Iweinszaal) In de Tresoriersstraat 6 , te 8980 Zonnebeke
Ten voordele van de werking van Natuurpunt Westland

Van het eerste gedeelte van deze reis was er al een kort verslag terug te vinden op dit forum
http://www.natuur-forum.be/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=11243&hilit=india

Op 14 december gaan we hier verder op in met tal van foto's en gaan we het ook hebben over een tweede gedeelte nl. centraal-india op zoek naar tijgers..en meer.
Afbeelding
Laatst bijgewerkt door Kristof op 02 dec 2013, 17:29, in het totaal 2 keer bewerkt
Kristof
Bosuil
 
Berichten: 1342
Geregistreerd op: 17 okt 2003, 17:30
Woonplaats: Belgium

Re: India

Berichtdoor yann op 20 nov 2013, 21:16

Nog even door de foto's hier gefietst. Amai, dit blijft toch genieten, hoor.
Avatar gebruiker
yann
Steenarend
 
Berichten: 9121
Geregistreerd op: 07 apr 2003, 13:34
Woonplaats: Belgium

Vorige

Keer terug naar Natuurreizen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten