motorcross problematiek in & rond natuurgebieden

Informatie over natuur- en landschapsbeheer

motorcross problematiek in & rond natuurgebieden

Berichtdoor Red de Rust op 17 feb 2015, 11:33

Op 17.02 vond er een "hate attack" plaats op de website, facebook community page en twitter account van redderust. Hierbij werden beledigingen zelfs zware bedreigingen geuit en daarom werd besloten de motorcrossers te beschermen tegen verdere mogelijke strafbare feiten en de FB community page tijdelijk te deactiveren. We komen echter terug! Weerom is het spijtig te moeten vaststellen met welke agressiviteit motorsport "liefhebbers" tekeer gaan tegen medeburgers, die enkel naleving wetgeving willen afdwingen. Het is immers ook in het belang van de motorcross dat wij deze sport in een duurzame richting willen stuwen.

Wij hebben niets tegen de motorsport, maar vinden de locatie in Olmen verkeerd : op 500m van het Habitatrichtlijngebied BE 2100040 "Bovenloop van de Grote Nete met Zammelsbroek, Langdonken en Goor" en het nog dichter bij de Natuurgebieden van de Gerheserheide ! Men is immers destijds verhuisd van Keiheuvel naar Scheps, waar men tussen natuurgebieden een stuk landbouw gebied illegaal ontbost en nadien geregulatiseerd heeft met een vergunning voor 20j jaar.

Ondertussen geven de vrijwilligers van het HondaPark zelf toe dat het lawaai erger wordt (De motorgazet 17 maart 2014), de circuit uitbaters geven toe dat er geen degelijke controle is ( nl.motocrossmag.be 11/10/2013), de politiek slaagt er niet in circuits binnen havengebied of andere lawaai zones te scheppen (maar het zou wel tussen natuurgebieden mogen ??) en wereldkampioenen zoals Joel Smets geven de motorcross enkel een toekomst als men naar EMX overschakelt (sporza 28/11/2014).
Red de Rust
Goudhaan
 
Berichten: 3
Geregistreerd op: 13 feb 2015, 15:04

Keer terug naar Natuurbeheer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron